Forbrugsfesten lever fortsat

Det er efterhånden 6-7 år siden, at finanskrisen ramte Danmark. Før krisen blev der på det danske marked brugt adskillige milliarder på forbrugsgoder af enhver slags, da vi alle nød at have ekstra penge på hånden. Der var en forbrugsrus som satte gang i boligboblen ikke bare i Danmark men også på global plan. Der blev optaget flere og flere lån i takt med at optimismen fortsatte med at vokse. Det var ikke kun almindelige banklån, som der blev optaget mange af. Der blev i stigende grad også optaget forbrugslån, hvilket igen viser den enorme lyst til forbrug. Forbrugslån er nemlig en nem måde at låne penge på, hvilket du kan se i linket til Moneybanker.dk. Der er nemlig hverken krav om sikkerhed, fremmøde, svar på indledende spørgsmål eller andet.

Min kilde til ovenstående er Mogens Thomsen, som du kan læse mere om her samt kontakte, såfremt du har interesse i en yderligere forklaring.

Køber du mere end du har behov for?

Det typiske svar til overskriften vil være ”nej”, men ikke desto mindre så køber rigtig mange forbrugere langt mere, end de har behov for. En spændende artikel fra Information (se den her) fortæller, hvordan et københavnsk firma med speciale inden for udlejning af lagerplads i stigende grad får henvendelser fra private forbrugere. Tendensen er simpelthen, at disse forbrugere ikke har pladsen mere i deres egne hjem, hvorfor de ser sig nødsaget til at leje mere plads andetsteds.

Som artiklen også fortæller, så har man altid lyst til at forbruge. Så snart du har købt den ene ting, så er dine tanker allerede på den næste ting du skal købe. Det ligger i vores natur at tænke sådan, hvorfor der skal en langsigtet forandringsproces i gang, såfremt du ønsker at ændre dette.

Det er formodentlig også derfor, at forbrugslån forbliver populære. Man higer således efter mere uanset hvor meget man har, hvilket kræver penge. Og gerne hurtige penge, så man ikke skal vente for længe på at få indfriet sine drømme.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *